Huawei är idag världens största tillverkare av växelriktare. Bolaget har totalt 88 000st anställda in R&D och även störst i världen på telekominfrastruktur och näst störst i världen på tillverkning av mobiltelefoner. 

Huawei senaste portfölj av växelriktare går under namnet FUSION SOLAR och är framtidssäkra växelriktare där flera modeller också kan kompletteras med batterilager och nödström/backup drift. Huawei har också optimerare som optimerar panelerna vid ev skuggeffekt. 

Mattias Hansson teknisk chef GruppSol är stolt över att offentliggöra detta samarbete med Huawei. De är idag världens största tillverkare av växelriktare och har en komplett produktportfölj med växelriktare från 3kW till upptill 200kW. Flera av deras växelriktare är nu också framtidsäkra genom att ha batteristöd vilket passar GruppSol bra som experter på batterilager som vi idag säljer till över 50% av våra kunder.

Patrik Salklev som ansvarar i Sverige för Huawei solcellssatsning är imponerad över GruppSols snabba tillväxt i Sverige och att de på kort tid utvecklat det världsledande solcellstaket SMART SOLAR ROOF som också nyligen belönades med utmärkelsen RED HERRING EUROPÉ TOP 100.

GruppSol är Huawei första officiella partner i Sverige och Huawei marknadsförde detta samarbete via deras PR: https://www.mynewsdesk.com/se/huawei-swe-corporate/pressreleases/huawei-satsar-paa-solenergimarknaden-i-sverige-3026711 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *